Back to the top

SAP Experience Center

Walldorf, Deutschland

alt
  • Industry
  • Architecture
    Zeichen & Wunder, München/Deutschland
  • Opening
    September 2017
  • Shopfitters
    Lauinger Ladenbau GmbH
  • Photographer
    Annika Feuss



With the Experience Center at the company's head office in Walldorf, SAP created an innovative space in which customers and partners can discover, experience and try out the latest SAP solutions on their personalised journey to becoming an intelligent enterprise.

The SAP Experience Center is preponderantly equipped with the ceiling rail system Multi-Lane. Information panels, monitors and display elements are attached to electrified ceiling rails and supplied with power. The display elements can be easily replaced, extended or reconfigured, allowing a continual transformation of the interior to integrate new technologies and create customised layouts. Back-to-back monitors can be effortlessly secured to the powered Multi-Lane rails, making Multi-Lane ideal for both interior settings and window displays. The electrified rails can also be used as a power source for ceiling lamps.

Björn Ganzhorn, Team Leader at eXperience declared, "The new Experience Center was deliberately designed to ensure that visits can be tailored specifically to customer requirements – from the planning stage to the on-site meeting and follow-up customer support. This customisation is possible thanks to the flexibility of the meeting and exhibition rooms, which can be adapted to suit the individual customer's needs. New exhibition stations can be added at any time. The world is changing rapidly and technology with it."

Product overview